zondag, juli 21, 2019
Home » Sport » Turken verbaasd over Oranje

Turken verbaasd over Oranje

Die strijd gaat zondag tussen Oranje en Turkije, waarbij Oranje aan een gelijkspel genoeg heeft om de Turken vooralsnog onder zich te houden, met na zondag nog twee speelronden te gaan. En de nummer 3 mag uiteindelijk een play-off spelen om een plaats op het EK in Frankrijk.

Ja, natuurlijk is Blind verbaasd. ‘We kwamen in 2014 terug uit Brazilië als derde van de wereld. Na een slechte start in de kwalificatiegroep zullen we hiermee moeten omgaan’, aldus de bondscoach, die nog steeds denkt dat Oranje afgelopen donderdag van IJsland had gewonnen als de omstandigheden niet zo hadden tegengezeten: Robben viel geblesseerd uit, Martins Indi kreeg rood. Nederland verloor met 1-0 en zit behoorlijk in de rats.

Klemmend heet

Ik vond het vroeger, op wat oudere leeftijd, altijd wel mooi om zo’n stadion stil te krijgen — Danny Blind
Overdag is het klemmend heet in Konya, ruim boven de dertig graden. In de avond koelt het wat af, maar zondag om 19.00 uur Turkse tijd (18.00 uur in Nederland) zal het bij de aftrap broeierig zijn, zeker ook door het volk dat vrij dicht op het veld zit van de Torku Arena. Het zal spoken, zoals dat heet, met 42 duizend fanatici op de tribunes. Wesley Sneijder, al bijna 3 jaar speler van Galatasaray uit Istanbul, praat met de jongere internationals over wat hen te wachten staat. Maar je moet het ook nooit overdrijven. Je moet je gewoon niet gek laten maken.

Blind zelf, die vraagt om zelfbeheersing van de spelers: ‘Ik vond het vroeger, op wat oudere leeftijd, altijd wel mooi om zo’n stadion stil te krijgen.’ Ajax heerste in die tijd  en verliet stadions in pakweg Madrid en Athene onder ovationeel applaus. Zo’n klaterend applaus ontvangen, dat is bij Oranje alweer een tijdje geleden.

Bron: volkskrant.nl

Waardeer dit bericht

Geef een reactie